RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Український дипломат заявив про серйозну загрозу для Білорусі з боку РФ

Незважаючи на зовнішній спокій, Білорусі загрожує "вибух", який відбудеться найближчим часом. Це станеться через те, що Росія проводить свою політику в країні через президента Олександра Лукашенка.

Таку думку в інтерв'ю Online.ua висловив колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

"Ситуація в Білорусі складна. За зовнішньою вивіскою стабільності криється гримуча суміш, яка в найближчі роки вибухне. Причиною є політика, яку по відношенню до білорусів руками Лукашенка проводить Москва. Білорусь перебуває у власності Кремля, а локальним оператором управління є Лукашенко", - вважає дипломат.

При цьому він зазначив, що сам президент Білорусі чудово це розуміє і його гучні заяви на адресу РФ є своєрідною компенсацією.

Безсмертний каже, що Кремль по відношенню до Білорусі проводить таку ж політику експансії, як і по відношенню до України. І вказує на те, що газ і нафта є інструментами тиску.

Дипломат зазначає, що Росія вільно заводить свої війська на територію Білорусі.

"Нещодавно заходили російські підрозділи, щоб вступити у двобій з громадянами Білорусі в містах. Вони для цього і заходили. І швидко пішли назад, коли Лукашенко сам впорався. Ніхто Лукашенка не буде питати — входити чи ні", - говорить Безсмертний. І додає, що у разі виникнення питання про необхідність використання авіаційних баз Білорусі проти України, рішення будуть приймати без урахування думки Лукашенко.

У коментарі "Апострофу" редактор білоруської служби спільноти "InformNapalm" Денис Івашин пояснив, чому Путін терпить підступи Лукашенка.