RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ФСБ затримала "українського шпигуна" в РФ: планують передати бойовикам "ДНР"

У російському місті Самара співробітники ФСБ спільно з поліцейськими затримали 27-річного громадянина України за звинуваченням у шпигунстві.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на джерело в правоохоронних органах Самарській області.

У РФ припускають, що чоловік належить до агентурним апарату підрозділу "Спецрезерв" Головного управління розвідки Міноборони України.

На допиті затриманий нібито зізнався, що займався візуальної розвідкою об'єктів військової і транспортної інфраструктури на підконтрольній бойовикам "ДНР" території Донбасу, а також у Ростовській і Самарської областях РФ і здійснював фото і відеозйомку.

"За нашими даними, у жовтні і листопаді-грудні 2016 року затриманий за завданням ГУР МОУ виїжджав в Ростов-на-Дону для здійснення візуальної розвідки за об'єктами транспорту", — говорить співрозмовник "РИА Новости".

У свою чергу, джерело російського агентства "Интерфакс" каже, що затриманий громадянин України буде потім депортований на підконтрольну бойовикам "ДНР" територію, де їм займуться "місцеві слідчі".

"Зараз його відправлять у ДНР, формально - на Україну, по суті - не зовсім на Україну, щоб там місцеві слідчі з них розбиралися: просто він дивився розташування військових частин або, може бути, був навідником вогню", - сказав джерело.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії за звинуваченням у шпигунстві затримали українського журналіста Романа Сущенка.