RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Журналіст вказав українській владі, де знаходиться "ключ від Криму"

Український журналіст Айдер Муждабаєв вважає, що "ключем від Криму" для української влади є підтримка кримських татар.

Таку думку Муждабаєв висловив у своєму блозі на "Обозревателе".

Він зазначив, що Путін напевно відмовиться виконувати рішення Гаазького суду щодо кримських татар, викладання української та кримськотатарської мов та відновлення діяльності Меджлісу. Муждабаєв вважає, що РФ буде продовжувати переслідування кримських татар.

Він зазначає, що вже навіть суд ООН показав українській владі, що "ключем від Криму" є захист і підтримка права корінного народу Криму жити на своїй землі і бути на ній господарем.

Муждабаєв пише, що було б дуже добре до 18 травня, до річниці геноциду кримських татар 1944 року, прийняти акт підтримки кримських татар, тим самим визнавши їх корінним народом України, і переформатувати АРК Крим у національну автономію кримських татар.

"Саме життя вже підказує, навіть судді оонівські, українському уряду — "захищайте свій корінний народ", — стверджує журналіст.

Він підкреслює, що Україна повинна надати кримським татарам більшу підтримку, якщо українська влада насправді хоче повернути Крим.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв пояснив, чому потрібно створити батальйон кримських татар на адмiнкордонi з Кримом.