RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Примітивна гра м'язами: український військовий назвав велику помилку Кремля

Військовий експерт, керівник асоціації "Союз учасників миротворчих операцій" Сергій Грабський вважає, що провокація, яку влаштувала російська військова авіація біля американських кордонів біля берегів Аляски, є примітивною і давно всім обридлої грою м'язів.

Таку думку Грабський висловив в коментарі "Обозревателю".

Експерт зазначає, що така гра м'язів відома з 60-70 років. За словами Грабського, російська сторона діє неадекватно, не розуміючи, що засоби ВПС РФ безнадійно застаріли і для їх знищення американцям не доведеться докладати якихось серйозних зусиль.

Грабський вважає, що такі авiаiнциденты спрямовані на створення зовнішньої картинки для російського телебачення, що показує крутість влади РФ.

Військовий експерт вважає, що ВПС США миттєво б збили російські літаки, але американці також витягують з подібних провокацій свою користь, розкручуючи на цьому тлі систему гонки озброєнь.

Як повідомляв "Апостроф", 8 квітня ВПС США перехопили російські бомбардувальники Ту-95, здатні нести ядерні озброєння, які наблизилися до американського кордону біля берегів Аляски. 19 квітня інцидент повторився, тільки на цей раз винищувачі ВПС США не стали піднімати в повітря.