RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Волонтери вказали на деталі загибелі військових Путіна в Сирії: опубліковано фото і відео

Волонтери дослідної групи Conflict Intelligence Team дізналися і розкрили подробиці загибелі російських військових у Сирії.

У дослідженні активістів йдеться про те, що Міноборони РФ визнала загибель майора морської піхоти Сергія Бордова 18 квітня. В оборонному відомстві заявили, що військовий загинув від смертельних поранень, які отримав, не допустивши прориву супротивників у військове містечко сирійських військових. Також у відомстві спростовують смерть другого військового.

Волонтери вважають, що реальні обставини смерті військового насправді інші. Вони посилаються на інформацію повстанського угрупування "Центральна дивізія", яка заявила про вбивство кількох військових Башара Асада і двох російських військових на півночі провінції Хама пострілом з американського ПТРК "Тоу" (TOW). Також наводиться відео повстанців, на якому за їх запевненням, відображений момент знищення групи сирійських і російських військових.

"Користувачеві Твіттера @CivilWarAlSham вдалося геолоцировать наведене вище відео. Виявилося, що воно зняте на північ від помітної на відео характерної водонапірної башти, розташованої на території військового містечка, зазначеного на Wikimapia як "військова база Рахба-Хаттаб", - йдеться в повідомленні волонтерів.

Волонтери також відзначають, що у них немає прямих доказів загибелі російського майора в результаті інциденту, зображеного на відео. Однак дата обстрілу і його характер свідчать про те, що це може бути так.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про чергові втрати військ РФ в Сирії.