RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Механізм залякування: у Росії пояснили, хто насправді стоїть за нападом на Навального

За нападом на російського політика Олексія Навального стоять не офіційні структури РФ, але їхнє негласне схвалення подібних дій розв'язує руки маргінальним елементам в російському суспільстві. Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін в інтерв'ю на "Эхо Москвы".

"Що стосується Навального, то проти нього це звичайно механізм залякування. Не думаю, що це робиться з самого верху, а це який-небудь генерал у спецслужбах це контролює. Ті, хто цим займається, прекрасно знають, що їх не знайдуть, а якщо знайдуть, то відмажуть ", - заявив експерт.

За його словами, для організаторів і виконавців нападу на Навального і його соратників це просто механізм самоствердження, який підживлюється уявною причетністю до "контори".

"Для держави це правовий нігілізм, тому що всі розуміють, що це незаконні дії. Для народу це деградація, а для влади це ганьба", - підсумував Орєшкін.

Нагадаємо, раніше опубліковане федеральним телеканалом "РенТВ" відео нападу на Олексія Навального дало привід підозрювати в його організації російську владу.