RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Суцільна ДНР: відомий журналіст вказав на тривожну тенденцію в Росії

В Росії значно зріс рівень бандитизму, і країна поступово рухається до повного беззаконня.

Про це в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" повідомив російський журналіст Аркадій Бабченко.

Він нагадав, що ще в 2014 році попереджав про виникнення такої ситуації. "Я говорив: тут буде бандитська республіка, тут буде ДНР від моря до моря, навіть якщо не торкатися політики. Тому що коли починаються такі речі, закон, правопорядок глушиться відразу. Дивіться, ось в Пітері інкасаторські машини розстрілюють вже серед білого дня, підпалюють – вони горять на перехрестях. Все, закону не існує. Він поки ще є в якихось рамках, але він буде нівелюватися все більше і більше. Правоохоронні органи будуть нівелюватися все більше і більше", - заявив Бабченко.

Журналіст також зазначив, якщо в РФ не відбудуться зміни, країна поступово перетворитися в Сомалі, де на вулицях більш-менш безпечно тільки в світлий час доби.

"Ось все йде до цього. І з побутових причин буде все те ж саме. У нас зараз бандитизм зріс просто кратно. У нас почалося те, чого не було навіть в 90-е. У нас "Сбербанк" грабують кожен божий день, ви подивіться", - вважає він.

Бабченко зазначив, що до такої ситуації призвело бажання збагатитися і володарювати бандитських угруповань, які дорвалися до влади.

"Відправлення державних потреб, державних інституцій типу безпеки і правопорядку, воно було вторинним. Але зараз і цього не буде, і це буде ставати все гірше і гірше", - вважає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Олександр Невзоров озвучив тривожний для Росії прогноз через бойовиків "ДНР-ЛНР".