RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Новий розділ світу: Піонтковський пояснив, чому план Путіна провалився

Переговори президента Росії Володимира Путіна з лідерами Німеччини Ангелою Меркель і США Дональдом Трампом завершилися невдачею.

Про це написав російський політолог Андрій Піонтковський у своєму блозі на сайті "Обозреватель".

На думку публіциста, Володимиру Путіну не вдається домогтися проведення особистої зустрічі з Дональдом Трампом, що можна було піднести як показника його впливовості.

Експерт зазначив, що президент Росії домовився лише про коротку розмову з лідером США на полях саміту G-20.

"Тобто явна спроба нав'язати картину нового поділу світу і нової Ялти двома великими лідерами знову провалюється", - відзначив Піонтковський.

За словами політолога, зустріч Путіна з Меркель в Сочі також виявилася невдалою для російського президента, не дозволивши підняти свій міжнародний рейтинг".

"Я давно не бачив такої гострої і конфронтаційної прес-конференції, де вони просто з усіх питань суперечили один одному. Меркель досить ґрунтовно пройшлася по питаннях російської внутрішньої політики, в тому числі і звернувши увагу Путіна на переслідування геїв в Чечні", - резюмував Піонтковський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Німеччині дали невтішний прогноз спробам Німеччини протидіяти агресії Росії в Європі і Сирії.