RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У пеклі місця вистачить: соцмережі вразили дані опитування росіян про роль Сталіна у війні

Користувачі соціальних мереж жорстко відреагували на результати опитування Фонду "Общественное мнение" (ФОМ), згідно з яким половина росіян (50%) позитивно оцінюють діяльність Йосипа Сталіна як керівника країни під час Великої Вітчизняної війни.


Варто відзначити, що третина опитаних (32%) називають роль Сталіна у війні частково позитивною і частково негативною. Негативну оцінку Сталіну дали 8% учасників дослідження, і 11% не змогли дати відповідь.

Крім того, як повідомляє ФОМ, понад половина росіян (56%) називають День Перемоги народним святом, третина (35%) - державним, і 6% - сімейним. За словами 87% респондентів, в їхній родині є ті, хто воював, брав участь у Великій Вітчизняній війні.

Як показало дослідження, 29% росіян відчувають гордість і почуття патріотизму, коли чують слова "Велика Вітчизняна війна", у 18% ці слова асоціюються з горем, болем і сльозами, і 13% відчувають радість перемоги.

Нагадаємо, раніше користувачів соцмереж обурило привітання президентом РФ Володимиром Путіним громадян України з Днем перемоги.