RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Однокласники, ВКонтакте і Яндекс відреагували на блокування їх сайтів в Україні

Російські сайти "Однокласники", "ВКонтакте" і Яндекс офіційно відреагували на блокування доступу до даних інтернет-ресурсів на території України.

Про це йдеться в заявах офіційних представників зазначених сайтів.

Так, прес-секретар українського офісу "ВКонтатке" Влад Леготкін заявив, що команда соціальної мережі завжди обходила політику стороною.

"Вважаємо, що інтернет по суті своїй не має меж. Ми захищали і будемо захищати інтереси всіх наших користувачів і партнерів", - зазначив він.

Директор з комунікацій сайту "Однокласники" Анастасія Жбанова зазначила, що електронний ресурс компанії є, в першу чергу, розважальної соціальною мережею.

"Вже багато років за допомогою соціальної мережі друзі, близькі та родичі не тільки знаходять один одного, але і мають можливість обмінюватися фотографіями, дивитися відео, слухати музику і дізнаватися важливу інформацію з будь-якого куточка планети. Сервіси ОК завжди служили об'єднанню людей поза політикою і географічних кордонів. Ми сподіваємося, що інтереси наших користувачів залишаться на першому місці. Разом ми знайдемо спосіб залишатися на зв'язку, і 9,5 млн українських користувачів ОК, наші партнери і клієнти зможуть користуватися сервісами соціальної мережі так, як вони звикли", - передає заяву представника "Однокласників" російське видання "Нова газета".

В "Яндексі" заявили, що бізнес компанії "дуже великий і санкції не вплинуть на нього негативного впливу".

"Але ми вважаємо Україну важливою частиною нашої роботи і шкодуємо, що санкції зводять нанівець всі багаторічні зусилля нашої команди. Головний потерпілий від санкцій — це український користувач", - наводить повідомлення прес-служби "Яндекса" російський сайт РБК.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко залишив свою сторінку в соціальній мережі "ВКонтакте".