RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Блокування російських соцмереж: в інтернеті виявили "браузер ФСБ"

У соціальних мережах вказали на розроблений Росією браузер, що дозволяє користуватися заблокованими в Україні російськими соцмережі та інтернет-сервісами.

Про це написав блогер Дмитро Андрєєв у своєму блозі на site.ua.

Він провів невелике розслідування, щоб встановити, хто розробив броузер "freeu", який активно рекламується в соціальних мережах і сервісах Googgle. Цей броузер дозволяє користуватися заблокованими в Україні російськими соціальними мережами та інтернет-сервісами.

Блогер з'ясував, що сайт, на якому пропонують завантажити броузер, належить зареєстрованій на Кіпрі фірмі, яка у 2012 році придбала 100% частку в статутному капіталі ТОВ "Однокласники", а потім через пару місяців перепродала цю частку іншій кіпрському офшору.

"Я лише хочу попросити вас не встановлювати перші-ліпші програми, розширення і браузери, які вам тицяє реклама", — закликав блогер.

Також про браузер написав волонтер Роман Доник на своїй сторінці в Facebook.

"Найбільш агресивні сервіси і тулбар були у маил ру. Кілька разів вичищав від них комп. Лізуть скрізь і які процеси запускають - не ясно. Але найголовніше, тупо неможливо було штатно деинсталировать. Залишали шматки де тільки могли зачепитися. А тепер, ці чуваки, запилили фришный браузер для обходу заборони ВК, яндекса і маил ру. Лох не динозавр, не вимре", — зазначив Доник.

"Баним зі скаргою на спам новий браузер ФСБ", — закликають в Twitter МС Перекис.

Як повідомляв "Апостроф", українці масово розміщують на сайті петицій президента вимоги скасувати заборону на користування російськими соціальними мережами "ВКонтакте" і "Однокласники" в Україні.