RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Депортація з України політтехнолога "Інтера": у МВС повідомили деталі

Голова департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко розповів подробиці депортації з України заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє новинні програми для телеканалу "Інтер", громадянина РФ Ігоря Шувалова.

Про це Шевченко написав на своїй сторінці в Facebook.

"Додому — за поребрик. Ось такий з'явився штамп в паспорті російського громадянина Ігоря Шувалова, багаторічного політконсультанта Сергія Льовочкіна, одного з топ-менеджерів проросійського каналу "Інтер". Дивно, що тоді, в кінці березня 2014 року, коли збройна агресія РФ тільки набирала обертів, не було виконано чітке і законне рішення Департаменту захисту національної державності ("Т") СБУ. Політичні домовленості тоді дорого коштували інформаційного простору нашої країни, яка три роки спливає кров'ю, відображаючи агресію Росії", — зазначив спікер МВС.

Деталі видворення Шувалова з України Шевченко розповів виданню "Детектор медіа".

Речник МВС розповів, що співробітники Державної прикордонної служби України повідомили Шувалову про депортацію, коли він в аеропорту "Бориспіль" готувався до вильоту в Росію через Мінськ. "Поставили в його російський паспорт таку позначку і сказали: До побачення! Не приїжджайте більше!" — розповів Шевченко.

Як повідомляв "Апостроф", gоліттехнолог телеканалу "Інтер", громадянин РФ Ігор Шувалов назвав абсурдним рішення про заборону йому в'їзду в Україну терміном на п'ять років.