RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Захоплюють порядок денний: в Україні по поличках розклали гучну заяву Собчак

Гучне звернення російської громадянської активістки і телеведучої Ксенії Собчак до президента України Петра Порошенка з критикою його указу про заборону соціальних мереж є частиною інформаційної війни, яку ведуть проти нашої країни російські спецслужби.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" військовий експерт Олексій Арестович.

"Зараз я поясню, як організовується інформаційно-психологічна боротьба. Цитую першу сторінку американського посібника з інформаційно-психологічної боротьби: "Основне завдання інформаційно-психологічної операції - захопити порядок денний". Після цього ви можете розслабитися", - зазначив експерт.

На його думку, Собчак працює і управляється саме за цією схемою. Причому, на думку Арестовича, їй не дзвонили з ФСБ з наказом розкритикувати рішення української влади, це робиться набагато тонше - або через знайомих, або вона думала, що відстоює власні цінності.

"Просто ставиться порядок денний, а оскільки він заданий не вчора, а 20 років тому, то вже виросло кілька поколінь журналістів і лідерів думок, які так мислять і думають. Вони щиро вважають, що така їхня власна система цінностей, вони захищають їх, захищають свою позицію з даного питання. А ця позиція сформована заздалегідь, дуже акуратно і зважено сформована в рамках стратегічного масштабу загальнодержавної інформаційної політики", - розповів Арестович.

Він підкреслив, що в світі немає процесів, які йдуть самопливом - всі соціальні процеси в світі кимось згенеровані, кимось кудись спрямовуються і моделюються.

Детальніше про форми і методи боротьби російських спецслужб проти України читайте в інтерв'ю Олексія Арестовича "Якщо сюди зайдуть війська РФ, Roshen отримає хтось інший - Олексій Арестович про ВКонтакте і майбутні заборони", опублікованому на "Апострофі".