RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Злазьте зі стільчика: у Україні жорстко відповіли російським лібералам

Так звані російські ліберали і опозиціонери, які заявляють про розчарування в Україні та висувають претензії з приводу багатьох рішень Києва, мало відрізняються від президента РФ Володимира Путіна в його ненависті до нашої країни.

Про це написав у своїй колонці на "Гранях" відомий український журналіст Віталій Портніков.

За його словами, Україна продовжує розчаровувати, як російську владу, так російських "лібералів".

"Росія напала на Україну, а українці, замість того щоб радіти і закидати лафети квітами, посміли організувати якісь бандитсько-нацистські батальйони. Ходорковський і навіть сам Навальний пояснюють їм, що Крим не бутерброд, а вони вимагають відновлення своєї територіальної цілісності - націоналюгі , бандерівці, спотворювачі історії ", - пише Портніков.

За його словами, рішення України заборонити російські соцмережі викликало сказ всіх "людей доброї волі", включаючи Ксенію Собчак, яких так сильно не хвилювала заборона Роскомнадзор сотень українських і російських сайтів. Журналіст зазначив також, що у Росії дуже швидко забули про те, що коли Україна заборонила польоти авіакомпанії, який здійснював рейси до окупованого Криму, Росія заборонила польоти всіх українських авіакомпаній.

Але найцікавіше, на думку Портникова, зараз відбувається навколо чуток про припинення Україною залізничного сполучення з Росією. "Про те, що Російські залізниці скасували поїзди в українському напрямку ще три - три! - роки тому, намагаються не згадувати. А якщо і згадують, то мудро вказують, що Російські залізниці вчинили правильно, тому що не хотіли ризикувати своїми дорогими пасажирами . А Українські залізниці, зрозуміло, чинять не так правильно, адже ризикувати їм ніким - "хохли" не люди", - підкреслив Портніков.

Він обурився тим, що що російські опозиціонери дозволяють собі матюкати читачів, що посміли порівняти "самого Єльцина" з якимось там Порошенко.

"Опозиціонер, злазь зі стільця. Дорогий твоєму серцю Єльцин не тільки тасував Чубайса, Нємцова і Кирієнка - і дотасувався до Путіна. Він ще й розв'язав дві ганебні чеченські війни - і ніяка вдячна пам'ять колишніх соратників не скасує цього ганебного факту. А нелюбимий тобою Порошенко намагається зупинити ще одну розв'язану Кремлем війну - на цей раз вже на українській землі. так, у нього не дуже добре виходить - такого вже Єльцин вибрав наступника. Надійного. Сподіваюся, хоч він так сильно не розчаровує росіян, як Україна", - підсумував мул журналіст.

Нагадаємо, раніше про недоречність претензій з боку російських опозиціонерів до України висловився журналіст Аркадій Бабченко.