RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Втриматися будь-якою ціною: журналіст розповів, як Путін готується кинути війська проти росіян

Президент Росії Володимир Путін активно готується протистояти народним протестам військовими методами.

Таку думку у колонці для видання "7 Днів" висловив журналіст і блогер Олександр Сотник.

"Кремль готується до 12 червня. Сьогодні складно сказати: зіграє "спецуха" на випередження і підірве що-небудь у Москві, щоб оголосити "особливе положення в цілях боротьби з тероризмом" і заборонити будь-який рух у столиці до осені чи не підірве? Але один хід Путін уже зробив. Він фактично передав Росгвардії частину повноважень регулярної армії", – зазначає журналіст. При цьому говорить про підписаний 26 травня поточного року указ, за яким рішенням президента у підпорядкування нацгвардії можуть надійти військові частини Збройних сил РФ. Сотник акцентує увагу на те, що у Внутрішніх військ, на основі яких було створено підрозділ, можливості використовувати армію не було. При цьому в законодавчих актах не прописані конкретні випадки, коли президент має намір підкоряти військовослужбовців Росгвардії.

"Як би там не було, ми маємо справу з підготовкою господаря Кремля до чогось дуже масштабного, причому ці події очікуються саме на території Росії", - вважає Сотник. До такого висновку він приходить у зв'язку з економічної нестабільністю, яка може призвести до спалахів невдоволення більшої частини населення.

"Путін заточує багнети. Його мета – втриматися будь-якою ціною. Влада – все, інше – ніщо. І ні зубожіння мас, ні їх вимирання його не зупинять. Він буде вбивати ще більше і агресивніше", - вважає журналіст. При цьому зазначає, що незабаром незадоволені "еліти" і найближче оточення Путіна можуть вирішити позбутися нього.

Як повідомляв "Апостроф", екс-розвідник пояснив, навіщо Путін розгойдує Україну перед виборами в РФ.