RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росіяни не здатні до розвитку: вчений розлютив пропагандистів Кремля правдою на росТБ

Російський опозиційний політолог і публіцист, доктор історичних наук Олександр Ситін, виступаючи у програмі Володимира Соловйова "Поединок" на телеканалі "Россия1" розлютив російських пропагандистів констатацією факту про відсталість Росії в порівнянні з країнами Заходу.

"Знаєте є така цитата, це цитата не моя, це з російської класики:" А що таке росіянин без німця? Одне свинство і нічого більше. Справа вся в тому, що Росія демонструє нездатність до розвитку. Багато створених культурних цінностей, скажімо так, після краху СРСР? Російською мовою - багато?

А я дивлюся і порівнюю, наприклад, розвиток російської та радянської історіографії з тими досягненнями, які існують на Заході. Я дивлюся і порівнюю історичний шлях Росії, в якій перший університет було засновано у 1755 році, і історичний шлях Європи, де перший університет - Болонський - було засновано у 1203 році ", - почав Ситін.

Його слова викликали гнів у кремлівських пропагандистів, які почали його перебивати з питанням "Хто повинен окупувати Росію?".

"Хто повинен окупувати Росію? Так що Росію розділити, росіяни не здатні самі облаштувати, виходячи з вашої логіки, німців насадити? Хто нас повинен окупувати, англосакси?" - задався питанням Соловйов.

Далі опоненти звинуватили Ситіна, який закликав віддати владу 15%, населення РФ, які виявилися здатними протистояти кремлівській пропаганди і робити самостійні висновки, у "фашизмі".

(Дивіться вказаний фрагмент з 1:01:10)

Нагадаємо, раніше британський журналіст Оуен Метьюз в ефірі пропагандистського каналу "Росія 24" до істерики російських політиків і пропагандистів своїм висловлюванням щодо Криму.