RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Журналісти дізналися про масштабну забудову на дачі Януковича в Криму: у мережу потрапили фото

На державній дачі у Форосі (окупований Росією Крим), на якій до 2014 року неодноразово бував екс-президент України Віктор Янукович, почалося масштабне будівництво.

Про це пише видання "Вести".

Жителі селища Олива (Мухалатка) кажуть, що всю територію дачі огородили високим цегляним парканом і, тим самим, перекрили прохід до моря.

Місцеві жителі не знають, що ж саме будується. Відомо, що дачу охороняють озброєні автоматами люди, а поруч – в пансіонаті "Таврія" — тепер знаходиться військова частина 55002 ФСБ РФ. Місцеві жителі прозвали цегляну стіну "парканом дачі Путіна".

З сайтів держзакупівель російські ЗМІ дізналися, що в Оливі будуються суміщені закритий і відкритий басейни з гідромасажною зоною на 6-8 чоловік, дві контрастні купелі, парову лазню і сауну. Даний "фізкультурно-оздоровчий комплекс" забезпечать електрикою, блискавкозахистом, водою і каналізацією, індивідуальним тепловим пунктом, теплими підлогами, вентиляцією, кондиціонерами, холодоцентром. Загальна вартість замовлення — 180 млн рублів.

"Мова в контрактах йде про об'єкти "державні дачі № 9, № 10", розташованих в кримському селищі Олива. Відомо, що дача № 9, зокрема, раніше була резиденцією радянського генсека Юрія Андропова. До 2014 року обидві дачі знаходились у розпорядженні президента України", — зазначають російські ЗМІ.

Журналісти знайшли в соцмережах одного з будівельників зазначеного об'єкта – бетоняра Максима Попова.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося фото володінь у Криму колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва.