RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стають розумнішими, але не розуміють головного: в Росії вказали на важливу помилку Кремля з придушенням протестів

Російська влада змінила свою тактику стосовно придушення масових протестних рухів, відмовившись від масових судових процесів над активістами.

Про це розповіла відома російська журналістка Євгенія Альбац в ефірі радіо "Ехо Москви".

"Немає масових судів, немає масового складання протоколів, як було 26 березня. Затримали, привезли, потримали, відпустили – ось це приблизно... Дають тривале затримання лідерам", - зазначила Альбац.

Однак, на думку журналістки, російська влада не може пристосуватися до горизонтальної системі організації нинішніх масових протестів, в якій люди здатні до організації.

"У них, адже, в голові абсолютно вождистська модель влади. Їм здається, що ось ми зараз посадимо лідерів і всі інші заткнуться. Вони не розуміють, що зараз абсолютно протест новий для нас. Це протест, багато в чому пов'язаний з самоорганізацією, він багато в чому пов'язаний з мережевою спільнотою, зі спілкуванням людей по горизонталі", - зазначила Євгенія Альбац.

Як повідомляв "Апостроф", в інтернеті опублікували показове фото затримання одного з учасників антикорупційних протестів, які пройшли в Росії 12 червня.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР