RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Волонтери розсекретили екс-бійців "Беркута" в рядах силовиків Лукашенка: опубліковано фото

Волонтери зі спільноти InformNapalm дізналися, що кілька колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", які брали безпосередню участь у подіях Революції Гідності, ховаються в Білорусі та служать в місцевих силових структурах.

На сайті опубліковано підтвердження цієї інформації.

Як мінімум троє екс-співробітників миколаївського підрозділу "Беркут" втікли до Білорусі. Один з них - Микола Стогорняк.

За інформацією волонтерів, Стогорняк брав участь у затримання активістів на акції протесту в Мінську і давав свідчення в суді у справі громадського активіста В'ячеслава Косинерова, якого звинувачують в участі в "Марше недармоедов".

Пізніше Стогорняк свідчив як співробітник ОМОНу на процесі у справі затриманого їм днем раніше після дозволеного владою чергового "Маршу нетунеядцев" Дмитра Митрашевського.

Ще один екс-боєць "Беркута", який переховується в Білорусі – Сергій Гавриляк.

Волонтерам також вдалося дізнатися, що його дружина разом з дітьми проживає в Мінську і працює помічником вихователя в одному з дитсадків.

Колишній товариш по службі Стогорняка і Гавриляк Сергій Панасенко також втік до Білорусі.

Колишній товариш по службі Стогорняка і Гавриляк Сергій Панасенко також втік до Білорусі.

Інформація на сторінках соцмереж його знайомих та рідних підтверджує, що Панасенко брав участь у силовому протистоянні проти активістів Майдану.

Волонтери з великою часткою ймовірності припускають, що встановлені люди могли брати участь у жорстоких розгонах учасників акції Дня Волі в Мінську 25 березня 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", розгромом протестів в Росії займався екс-командир Беркута, який втік з України.