RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Водна блокада Криму: журналіст спрогнозував застосування Кремлем сили

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив про катастрофічну ситуацію в сфері водопостачання окупованого Криму, а також звинуватив Україну в спробі дестабілізувати ситуацію на півострові.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

За словами Патрушева, з початку окупації площа зрошуваних земель у Криму скоротилася на 92%, а крім цього - постраждала промисловість.

Журналісти відзначили, що до анексії Україна забезпечувала 85% потреб Криму у воді через Північно-Кримський канал. Площа зрошуваних земель тоді становила близько 437 тисяч га. В кінці 2016 окупаційна влада півострова заявили, що тепер поливають тільки 13 тисяч га.

Слова Патрушева, за словами журналістів свідчать про те, що у РФ відсутні можливості забезпечити Крим водою без участі України. І кримчан намагаються переконати, що винна не Росія, а Україна, яка з "шкідливості" перекрив канал.

Як пишуть ЗМІ, все йде до того, що Володимир Путін звинуватить Київ "гуманітарної катастрофи в Криму і висуне ультиматум: або Україна відкриває канал, або це зроблять війська РФ. Для Кремля стримуючим фактором у цьому питанні є боєздатність української армії і жорстка позиція США та ЄС щодо російської агресії. У разі масштабного наступу російських військ з боку Донбасу чи Криму, пишуть журналісти, питання постачання летального зброї Україні вирішиться автоматично.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Севастополі з кранів потекла вода синього кольору з осадом, що нагадує мило.