RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії серйозні проблеми через Україну з будівництвом атомного криголама

У Росії застопорилося будівництво головного атомного криголама ЛК-60Я "Арктика" через розрив співпраці з українським Харківським турбінним заводом, який мав випробувати турбіни для судна.

Про це повідомляє видання "Коммерсант".

Проблеми у будівництві головного атомного криголама "Арктика" змусило втрутитись президент РФ Володимира Путіна - тільки він зміг прийняти рішення про перенесення завершення будівництва з 2017 року на 2019 рік. Російський лідер доручив вжити "кадрових і організаційно-управлінськіх рішень". Рахункова палата, Генпрокуратура і ФСБ почнуть перевірки компаній-підрядників.

"Ключовою проблемою "Арктики"стали турбіни. Їх мав випробувати український Харківський турбінний завод, але після 2014 року стенд довелося будувати на" Киров-Энергомаш (КЭМ) ", - йдеться у публікації.

Джерело видання в уряді розповіло, що серйозних технічних складнощів немає: на стенді КЭМ проходить випробування перша турбіна, друга повинна бути випробувана до жовтня.

У той же час у Об'єднаній суднобудівній корпорації РФ поскаржилися на кадрові проблеми, великий часовий розрив у реалізації подібних проектів, втрату компетенцій, переробку техпроекту і документації.

В цілому підрядники криголама перекладають провину в зриві термінів один на одного.

Нагадаємо, у Санкт-Петербурзі на "Адміралтейських верфях" 10 червня 2017 року спустили на воду дизель-електричний криголам проекту 21180 "Илья Муромец".