RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Лідер російської опозиції зробив нову заяву щодо повернення Україні захопленого Криму

"Кримська проблема" не може бути вирішена в найближчому майбутньому навіть при умові повалення режиму Володимира Путіна в Росії.

Про це розповів в інтерв'ю на радіо "Ехо Москви" російський опозиціонер Олексій Навальний.

"Я не бачу способу вирішення кримської проблеми і не вірю, що вона може бути вирішена президентом Навальним, президентом Путіним або будь-яким іншим президентом в осяжному майбутньому", - зазначив політик.

На думку Навального, практично ні один територіальний конфлікт в сучасній історії неможливо вирішити дипломатичним шляхом.

"Ну, я вже багато разів це говорив, як Північний Кіпр, як Гібралтар, як Японські острови або Фолклендські острови це проблема, яка не має вирішення. Я, як президент, можу гарантувати одне – що я проведу там чесний референдум, я зроблю спроби нормалізувати ситуацію. До цього референдуму і до тристоронніх комісій разом з Європейським Союзом ми постараємося залучити Україну", - сказав він.

"Чесно кажучи, от якщо не лукавити, я сумніваюся, що Україна визнає цей референдум. Тобто поки клубок протиріч зовсім класичний, ось, як в Ізраїлі і у Палестини. Він такий, що, ну, ніхто не зміг це зробити і не зміг навіть наблизитися. Тому я думаю, що всі ми будемо довго страждати, жителі Криму будуть страждати, інвестиції в Крим не йтимуть. Я буду відповідати на це питання багато-багато-багато років, поки займаюся політикою, але ніяких перспектив не видно", - резюмував опозиціонер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лідер відомої російської групи "Ленінград" Сергій Шнуров в ефірі телеканалу "Дождь" висловився щодо належності окупованої Росією Криму.