RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Крим знищить Росію: відомі журналісти підбили підсумки окупації півострова

Результатом окупації Криму Росією і військової агресії проти України на Донбасі стане повна деградація всіх сфер життя РФ.

Таку думку висловив відомий російський журналіст і політолог Олександр Морозов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, за Крим Росія буде платити не тільки економічним спадом і витратами на утримання окупованих територій, а й безперервної деградацією всіх сфер свого суспільства.

"Це як би "одонбасювання" всього: культурної політики, зовнішньополітичного відомства, всієї кадрової політики. Крим включено не просто всередину територіальних кордонів, а він тепер як фактор "прогрівання" всього російського життя. "Крим"- це безперервна "примітивізація всього": спочатку переходимо на рівень Марії Захарової в МЗС, потім ще на більш низький рівень у МЗС, потім - ще. і так само - в конторі Мединського, і також в конторі Васильєвої. тобто платою є така трансформація суспільства, яка в підсумку взагалі вже не підлягатиме ніякому "розвитку"... І суспільства взагалі не буде", - написав він.

З думкою Морозова погодився і інший відомий журналіст з Росії Сергій Медведєв.

"Крим - не бутерброд, а токсичний актив, шматок полонію, який ми поклали в кишеню і який повільно і неухильно отруює весь організм, і ми ще навіть як слід не почали усвідомлювати всі наслідки", - висловив він свою думку в Facebook.

Він підкреслив, що для суспільства і економіки Крим - це повзуча деградація, для політичної системи і вирок з відстрочкою виконання.

"Це не Росія взяла Крим, а Крим поглине Росію", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, раніше Олександр Морозов розповів про відмінні особливості росіян, які заважають їм стати європейським народом.