RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Бідність і війни: відомий блогер емоційно пояснив, чому в Росії нічого не зміниться і через тисячу років

У Росії ніколи не вдавалося і ніколи не вдасться побудувати ефективну державу і розвинуте суспільство через особливості ментальності росіян.

Таку думку висловив відомий російський дизайнер і блогер Артемій Лебедєв на своїй сторінці у Facebook.

"Несамостійність і байдужість - це головні риси російської людини. Її плющить від думок про те, що в житті можна щось змінити самостійно", - написав блогер. Крім того, вважає він, росіяни відрізняються байдужістю до оточуючих і він хочуть всього лише для себе.

"Ще одна проблема - нелюбов росіян до росіян. Я якось не можу уявити собі, щоб англієць шукав на Мальдівах готель, де не буде інших англійців", - пише Лебедєв.

За його словами, ще одна проблема - повна нездатність російської людини керувати проектами - причому це стосується всіх - і влади, і опозиції, і представників бізнесу.

"Якщо російській людині дати в управління Росію, то він не дозволить людям нормально жити і розвиватися, не розділить гілки влади. Якщо російська людина будує торговий комплекс, вона вважає, що акуратний асфальт до нього якось сам повинен прокластися", - зазначив блогер .

Він також підкреслив, що в Росії будь-активна людина, яка бажає щось змінити в країні і у суспільстві у кращу сторону, дуже швидко виявляє, що її мрії нікому не потрібні, а народ несамостійний і байдужий.

"І нічого у найближчі 1000 років не зміниться", - підсумував Лебедєв.

Нагадаємо, раніше російський політолог, доктор історичних наук Олександр Ситін ємко описав цінності населення Росії, які складають суть "русского мира".