RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Глава СБУ зробив гучну заяву про нові провокації Росії проти України

Федеральна служба безпеки РФ перейшла до вербування учасників АТО, щоб потім використовувати їх у своїх спецопераціях.

Про це на брифінгу 17 серпня заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Ми отримали інформацію, що ФСБ через підконтрольну структуру в Росії — федеральний інформаційний центр, який називається "Аналітика і безпека" готує чергову провокацію проти нашої держави", - сказав він.

За словами Грицака, ФСБ практично вдалося завербувати трьох ветеранів АТО. Їм запропонували виїхати до Москви і попрацювати на будівництві за гарну винагороду. Перед відправкою в РФ вербувальники зробили ксерокопії посвідчень учасників АТО.

Перебування українців на території РФ фіксувалася на відеокамеру від моменту їх виїзду в Росію. Також їх змусили здати свої документи.

Вже в РФ українцям видали мобільні телефони, сумки з інструментами і одяг. Грицак каже, що ці речі повинні були стати свідоцтвами про нібито підготовку терактів у Москві.

Пізніше ветерани АТО запідозрили недобре і втекли з РФ за допомогою сервісу BlaBlaCar.

Грицак також назвав імена вербувальників – це громадяни України Дарина Мастикашина і Олександр Каратай. Обидва вони затримані і дають свідчення слідчим.

"ФСБ РФ продовжує спрямовувати на українську землю диверсійні групи для вчинення терористичних актів на нашій території. Головними цілями є стратегічні об'єкти життєзабезпечення, інфраструктури, так само ставиться мета - вбивство окремих громадсько-політичних діячів", - також зазначив Грицак, додавши, що мова йде про яскравих особистостей, вбивство яких викличе резонанс.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ розкрила масштабну спецоперацію Кремля по вербуванню силовиків в Україні.