RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зникнення у Білорусі сина українського офіцера: з'явилися нові подробиці

Зниклого в Білорусії 19-річного українця Павла Гриба немає серед затриманих або заарештованих в білоруських СІЗО.

Про це повідомив консул в Мінську Олександр Новосьолов в бесіді з білоруським журналістомВлеріем Калиновським, передає "112 Україна".

"Український консул в Мінську, з яким ми тільки спілкувалися, Олександр Новосьолов, що він цим питанням займається вже цілий день, у нього немає точної інформації, де знаходиться цей хлопець. У правоохоронних органах йому повідомили, що серед затриманих або заарештованих в СІЗО МВС Білорусії такого громадянина немає", - розповів Калиновський.

Українське консульство в Росії звернулося до правоохоронних органів РФ про долю сина українського офіцера, який виїхав до Білорусі і зник. Про це розповів "Українській правді" начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

У свою чергу, в Держприкордонслужбі підтвердили, що Павло Гриб 24 серпня перетнув українсько-білоруський кордон.

"Ми направили повідомлення в Республіку Білорусь для того, щоб вони нам підтвердили факт перетину кордону даним громадянином, але досі відповіді ми ще не отримали", - зазначив помічник глави ДПСУ Олег Слободян.

Павла Гриба могли виманити в Білорусію російські спецслужби через його проукраїнських повідомлень в соцмережах.

Таку думку у коментарі "112 Україна" висловив батько зниклого Павла, співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб.

"Павло ніякої діяльності ані в громадських об'єднаннях, ані у силових структурах або в добровольчих батальйонах, в АТО не здійснював, він інвалід по здоров'ю з дитинства. Але в 2014 році він був активним учасником Майдану, почав дописувати в різних групах "ВКонтакте", може, тоді він писав речі, які не сподобалися відповідним структурам РФ, які почали проводити цю "спецоперацію", щоб виманити його", - заявив він.

Батько зниклого юнака підкреслив, що дівчина, з якою переписувався син, нібито з Сочі. Ігор Гриб також зазначив, що не має доступу до листування Павла з тією дівчиною, оскільки скрізь стоять паролі.

Нагадаємо, раніше посольство України в Мінську направило ноту в МЗС Білорусі з метою з'ясувати місцезнаходження зниклого на території країни 19-річного сина українського офіцера Павла Гриба.