RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Військові навчання Захід-2017: Польща зробила тривожну заяву

Заступник міністра національної оборони Польщі Міхал Дворчік заявив, що Росія може залишити частину військ і техніки в Білорусі після завершення військових навчань Захід-2017.

Про це повідомляє Польське радіо.

Підставою для такого побоювання Міхал Дворчік назвав той факт, що РФ вже багато раз використовувала подібні ситуації для досягнення різних політичних цілей.

"Одним з варіантів, який береться до уваги, є можливість не вивести всі війська і всю техніку з території Білорусі", - підкреслив він.

Дворчік зазначив, що такий сценарій мав би негативний вплив на ситуацію в Східній Європі.

"Польща дуже уважно стежить, що відбувається за східним кордоном. Зрештою, Північноатлантичний альянс також", - сказав він.

Заступник міністра також зазначив, що офіційно в навчаннях Захід-2017 буде задіяно близько 13 тисяч військовослужбовців.

Відзначимо, 21 серпня, в мережі з'явилися фото російської техніки, яка прибуває до Білорусі для участі у військових навчаннях "Захід-2017.

Нагадаємо, на думку начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженко, під час військових навчань "Захід-2107" Росія створить в Білорусі наступальне військове угруповання, а також передові бази, які дозволять в разі потреби в рази збільшити кількість російських військ в країні.