RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії ліквідували двох екс-офіцерів Альфи, які зрадили Україну: опубліковано відео

У ході операції російських силовиків на околиці Хасавюрта (Дагестан, РФ) убито двоє колишніх офіцерів кримського спецпідрозділу "Альфа".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

За його інформацією, убитими виявилися колишні працівники СБУ, які в 2014 році відмовилися виконувати наказ командування і перейшли на бік російських окупантів в Криму.

"Підполковник Олександр Байбутлов, 1.11.77 року народження, з Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство, а також підполковник Денис Ракицький, 6.08.77 року народження, з Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство", - пише Бутусов.

Обидва силовика закінчили Севастопольський військово-морський інститут імені Нахімова, а в березні 2014-го проходили службу в Центрі спеціальних операцій СБУ в Севастополі. Ракицький був командиром групи у відділі, Байбутлов - був головним спеціалістом відділу.

В 2016 році, за словами журналіста, обидва зрадника були нагороджені медаллю Міноборони РФ "За повернення Криму".

З часом підрозділ, який перейшов до складу ФСБ РФ, почали направляти для участі в операціях в Чечню і Дагестан. Під час однієї з них, 28 серпня, були вбиті два зрадника України.

На сайті РИА Новости опубліковано відео операції силовиків в Дагестані.

Як повідомляв "Апостроф", у Дагестані невідомі здійснили збройний напад на поліцейських.