RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Відомий російський сатирик порівняв Путіна з дресирувальником, якого чекає сумна доля

Російський письменник, сатирик і журналіст Віктор Шендерович заявив, що в РФ зараз продовжує відбуватися сильна деградація.

Про це він повідомив в інтерв'ю радіо "Эхо Москвы".

"Ми спостерігаємо, що держава наполягає на своїй траєкторії. А ось ці самі 86% горезвісні (число громадян РФ, що підтримують Путіна, - ред.), продовжуючи зубожіти... до них ще не доходить. Доходить, як завжди в таких випадках, одномоментно як-то... В якийсь момент кількість переходить в якість", - сказав сатирик.

Він вважає, що зміни в суспільстві та невдоволення владою виявляться одночасно і це важко передбачити. В якості прикладу Шендерович привів метафору з дресируванням білих ведмедів.

"Дресирувальники більше всього бояться білих ведмедів. Білий ведмідь — найнебезпечніший для дресирування. З однієї простої причини – ніякої симптоматики агресії! Ось у лева пензлик починає... у всіх кішок хвіст починає мотатися; у бурих ведмедів дибки встає шерсть на загривку. А цей — сидить на тумбочці, їсть рибку, виконує команди. Слухняний білий ведмедик. Потім — в наступну секунду — він перегризає тобі горло. Дресирувальникові", - каже журналіст.

Він нагадав, що у румунського диктатора Ніколає Чаушеску за тиждень до його розстрілу рейтинг становив 97%.

Як повідомляв "Апостроф", Шендерович розповів, як Путін використовує ситуацію на Донбасі для нормалізації внутрішньополітичного становища в РФ.