RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Скандал зі зникненням українця в Білорусі: стали відомі цікаві деталі про діяльність у країні ФСБ

Політолог Андрій Поротніков заявив, що на територію Білорусі під дипломатичним прикриттям Федеральною службою безпеки РФ завезено велику кількість спеціального обладнання.

Про це він заявив "Крим.Реалії", коментуючи зникнення в Білорусі сина українського офіцера Павла Гриба.

За даними Поротникова, в Мінську під дипломатичним прикриттям знаходяться більше 20 співробітників ФСБ. Керує ними людина в чині генерал-майора.

"Вони не ховаються, оскільки у них офіційна мета місії – забезпечення безпеки посольства, дипломатів та спеціального зв'язку", - пояснює політолог, додаючи, що раніше про їх причетність до силових дій на території Білорусі не повідомлялося.

Відповідаючи на питання про те, чи обмежується діяльність ФСБшників забезпеченням безпеки посольства, Поротніков зазначив, що хотів би оперувати фактами.

"Фактів дуже мало, і один з них такий: на територію посольства завезено спеціального обладнання набагато більше, ніж це необхідно для забезпечення захищеного зв'язку", - повідомив він.

Як повідомляв "Апостроф", 28 серпня стало відомо, що в Білорусі пропав 19-річний українець Павло Гриб, який, як він заявляв родичам, поїхав на зустріч в Гомель з дівчиною.

Росіянка, яка запросила Гриба в Білорусь, зізналася, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.

Також з'явилася інформація, що зниклий Гриб може знаходиться в ФСБ Краснодарського краю РФ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР