RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Кадиров відзначився випадом на адресу Кремля: опубліковано відео

Глава Чечні (РФ) Рамзан Кадиров обурився тим, що російські ЗМІ активно висвітлюють теракти в Європі, але замовчують про масові вбивства мусульман у М'янмі.

Відео зі словами Кадирова опубліковано на YouTube.

"Якщо в Європі десь підривають, вбивають, відразу наші доблесні ЗМІ виступають. А коли за три дні вбито кілька тисяч чоловік — всі мовчать", - сказав Кадиров.

"І, якщо навіть Росія буде підтримувати тих шайтанів, які сьогодні здійснюють злочини, я проти позиції Росії, тому що у мене є своє бачення, своя позиція", - додав він.

На заході М'янми в результаті зіткнень між силовиками і представниками етнічної меншини рохінджа, в основному сповідують іслам, тільки за останній тиждень загинули не менше 400 осіб. Також не менш 40 тисяч рохінджа за цей же час стали біженцями.

У березні 2017 року в ООН представили проект резолюції про допомогу мусульманам М'янми, де говорилося про масових вбивствах, зґвалтуваннях і катування, а також значилося вимога надати гуманітарним організаціям доступ до проблемних регіонах країни. Дану резолюцію заблокували Китай і Росія.

Як повідомляв "Апостроф", вчора в багатьох містах Росії пройшли несанкціоновані мітинги на підтримку мусульман М'янмі.