RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Президент Литви зробила тривожну заяву щодо вимог Путіна

Незважаючи на те, що Литва готова підтримувати рівні відносини з усіма своїми сусідами, керівництво країни зазнає утиску з боку президента Росії Володимира Путіна.

Про це президент Литви Даля Грибаускайте заявила в інтерв'ю агентству DELFI.

"З найпершої зустрічі з паном Путіним я отримала список вимог, які повинна виконувати Литва: не будувати атомну станцію, співпрацювати з ними і т.д. Це було не пропозиція дружити або співпрацювати - або ти стаєш на коліна і виконуєш, або ти є ворогом. Я не могла прийняти такі відносини", - сказала президент.

Президент Литви зазначила, що поки Росія дивиться на своїх сусідів або малі країни подібним чином, хороші і справедливі дружні відносини ніколи не зможуть встановитися з цією країною. Поки Росія, і особливо нинішня Росія, не зрозуміє, що всі країни в першу чергу незалежні, з їх державністю, якими б великими або маленькими вони не були, що з усіма країнами потрібно співпрацювати з повагою, відносини будуть складними.

"Ми не заперечуємо необхідність діалогу з нашими сусідами, ми відкриті, але тільки на основі взаємної поваги і рівноправних відносин. І ні в якому разі не повинно бути будь-якого диктату і нав'язаних умов", - резюмувала президент Литви.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Даля Грибаускайте заявляла, що не виключає агресії РФ проти балтійських держав, проте не вважає, що це буде зроблено за "українським сценарієм".

Нагадаємо, раніше Грибаускайте заявила про ядерну загрозу з боку РФ.