RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 березня

Всі новини

Військовий експерт оцінив загрозу прямого вторгнення в Україну з півночі

Координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець назвав малоймовірним сценарій вторгнення в Україну російських військ з території Білорусі.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"По-перше, це обернеться для РФ дуже нехорошими речами, великими матеріальними і фінансовими втратами. Ясно, що міжнародна ізоляція, в тому числі фінансово-економічна, посилиться. Без припливу фінансових ресурсів від нафтогазового сектора – великий сумнів у життєздатності РФ в сьогоднішньому вигляді і на сьогоднішній території. Якщо настане міжнародна ізоляція, в країну перестане надходити експортна виручка, тоді у них багато в економіці і соціальній сфері просто завалиться", - говорить Машовець.

Він підкреслив, що шанси на бліцкриг для Росії були в 2014 році.

"Вторглися вони влітку 2014 року. І що? На третю-четверту добу зупинилися. Вторгнення або значне просування армії – це не тільки питання, скажімо так, "пробивної здатності", це ще і питання логістики. Ви уявляє, скільки сотень тисячі тонн боєприпасів і палива потрібно "подати" наступаючої армії, щоб вона була боєздатною?", - запитує експерт.

Він вважає, що якщо РФ спробує проникнути ще в деякі області нашої країни, то для Кремля це обернеться новим пакетом санкцій, а Україна залишиться незалежною державою.

"Якщо нападати, то треба всю Україну окупувати. Штурмувати Київ, Одесу чи Дніпро – це взагалі незрозуміло як", - сказав Машовець.

Як повідомляв "Апостроф", Костянтин Машовець розповів, чому бойовики зривають перемир'я на Донбасі.