RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відомий журналіст вказав на показовий момент з поведінкою Лукашенка в ході навчань "Захід-2017"

Журналіст Матвій Ганапольський вважає, що військові навчання "Захід-2017" продемонстрували наявність протиріч між президентами Росії та Білорусії Олександром Лукашенко і Володимиром Путіним.

Про це журналіст написав у своєму блозі для видання "Обозреватель".

"Лукашенко повністю дистанціювався від них, не з'являючись ніде публічно. А здавалося б в союзну державу Росія-Білорусь, подібні акції пропагандистки повинні бути влаштовані відмінно. Перед камерами, на тлі якийсь гармати або танка повинні стояти Путін і Лукашенко, посміхатися, тиснути один одному руки і говорити про військової могутності союзної держави", - зазначив Ганапольський.

Він підкреслив, що при Лукашенка Білорусь навряд чи вийде з Союзної держави.

"У нього руки і ноги обплутані економікою. Поки Лукашенко не бачить альтернативи російським енергоносіям. А зрозуміло, що при найменшому бажанні рипнути в бік Європи йому буде оголошена на них світова ціна. Однак невдоволення у Лукашенка на особу, і на його обличчі", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", Турчинов заявляв, що Лукашенко не поїде на фінальну частину навчань "Захід-2017" в РФ через зухвалої поведінки російських солдатів в Білорусі.