RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Росії оштрафували пенсіонерку через звернення до Путіна

У російському місті Томськ пенсіонерку Римму Круць оштрафували на 5 тисяч рублів за порушення правил проведення публічного заходу. Порушення полягало в тому, що літня жінка брала участь в записі 40-секундного відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Радио Свобода".

Записали відеозвернення на площі перед обласною адміністрацією. Поліція звинуватила пенсіонерку в "організації мітингу", оскільки вона принесла з собою повітряні кулі.

Звернення до Путіна записали влітку. Учасники акції висловили підтримку президентові РФ в його боротьбі з корупцією і попросили терміново відправити в Томськ комісію для розслідування протиправних дій місцевих чиновників. Повний текст звернення до Путіна був відправлений в небо на повітряних кулях.

В акції взяли участь 13 пенсіонерок міста. Одна з них заявила, що відео записали спеціально для "прямої лінії" з Путіним, оскільки їх письмові звернення не розглянули.

Після рішення суду в томському відділенні руху "Открытая Россия" заявили, що заплатять штраф за пенсіонерку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше житель російського міста Бійськ записав звернення до Путіна, в якому показав розруху в населеному пункті.