RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Вони думають, це провінція, але все навпаки: російським журналістам влучно відповіли з приводу України

Український журналіст Айдер Муждабаєв заявив, що навіть ліберальні російські журналісти вважають Україну провінцією.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Politeka.

"Про Україну є таке уявлення, що, все-таки, це провінція. Це смішно, тому що, насправді, навпаки. Це якийсь перевернутий світ. І ось приїжджає журналіст цей в Україну і каже: "Треба ж, я зайшов в кафе, запитав російською кави і мене ніхто не вдарив, мене не образили. Українці не кусаються, у них немає рогів, ні копит. Вони взагалі можуть навіть російською відповісти. Нічого собі". Це розповідає ліберальний журналіст своїй російській публіці", - говорить Муждабаєв.

"Мені здається, це так соромно і безглуздо. І виглядає це жахливо смішно. Тому, що це ніби як пан приїхав кудись у село. Яке село? Село біля тебе. У тебе табір, ГУЛАГ, несвобода. У тебе замість істотною політики обговорюють якийсь фільм, який навіть не вийшов", - додав він, маючи на увазі фільм "Матильда" про почуття російського імператора Миколи II до балерині.

"Я якось випадково потрапив до знайомого, у нього супутник варто. І я включив якийсь канал, а там брехалове це російське про фільм "Матильда". Думаю, це вже якесь північнокорейське ТБ. Фільм, якого ніхто не бачив, обговорюють якісь люди, просто клієнти божевільного будинку. І це всерйоз обговорюється на головних каналах, всі інтелігентські сили ламають списи про це. І після цього вони кажуть, що Україна — це провінція якась?", - сказав Муждабаєв.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Айдер Муждабаєв розкритикував російських лібералів за ставлення до війни в Україні.