RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Три роки тому попереджали: в Україні пояснили, як Крим і Донбас повільно пожирають Росію

Окупований Крим і ОРДЛО повільно пожирають всю Росію.

Про це у своїй колонці на "Крим.Реалії" написав журналіст Сергій Стельмах.

"Відбувається те, про що російських ура-патріотів попереджали ще три роки тому. Анексований Крим разом з окупованими районами Донбасу фактично перетворили на "п'яту Росію", яка повільно пожирає іншу країну. Різниця лише в тому, що на півострові поки ще стріляють тільки на полігонах. Акцизи на бензин і збори з мобільних операторів – лише початок. Після виборів президента, уряду доведеться вводити нові побори, скасовувати пільги і підвищувати пенсійний вік, пояснюючи це потребами "ненаситного" Криму", - зазначив журналіст.

Говорячи про "п'ятої" Росії він має на увазі умовну концепцію про "чотирьох Росіях": перша – жителі Москви і Санкт-Петербурга, друга – жителі промислових центрів, третя – населення невеликих міст, четверта – республіки Північного Кавказу.

Також журналіст зазначив на способи, якими РФ намагається знайти фінансування окупованих територій.

"Російський Кабмін схвалив підвищення акцизів на бензин, так як потрібні гроші на будівництво доріг в Криму і Калінінградської області. Рішення вступить в силу в наступному році. Буквально в той же день з'явилися повідомлення, що уряд обговорює збільшення зборів з операторів стільникового зв'язку. Причина все та ж – потрібні фінанси на "розвиток" захопленій території", - пише Стельмах.

"Крім стратегічних міркувань, введення додаткових поборів можна пояснити тим, що в російському бюджеті банально не вистачає грошей. Більшу частину коштів, виділених на півострів, "з'їдає" Керченський міст і будівництво двох ТЕС. Обидва проекти мають велике політичне значення для Москви, тому їх фінансують в першу чергу", - додав журналіст, нагадавши, що пенсії росіянам перестали індексувати майже відразу після окупації Криму.

Як повідомляв "Апостроф", Айдер Муждабаєв заявив, що окупований Крим перетворився на фетиш Кремля.