RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Триколорам немає місця: український журналіст яскраво відповів з приводу російських прапорів в Україні

Український журналіст Роман Цимбалюк, який працює в РФ, відповів російського блогера Іллі Варламова на його запитання про реакцію українців на появу державних символів Росії в Україні.

Про це Цимбалюк написав на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, що 24 вересня в Санкт-Петербурзі пройшла акція проти війни РФ з Україною, де мітингувальники були з українськими прапорами. Потім, пише Цимбалюк, деякі прихильники російського режиму почали заявляти, що мовляв в РФ можна ходити з українською символікою, а в Україні з російської – не можна.

"Це правда. У нас триколору немає місця. За спробу провести марш з російським прапором в Україні миттєво послідує реакція суспільства та правоохоронців. І справа не в тому, що українці стали всі поголовно кровожерними русофобами. Прапор України в Росії - це позиція, це не передбачає вторгнення в російські міста. Прапор РФ в Україні - це декларація про наміри захоплення української території і знищення всього українського. Досвід Криму і Донбасу ніхто не забув", - пише журналіст.

"Поява російського прапора в Україні - це провісник приходу "їхтамнемає", вигнання зі своїх будинків, підвал і смерть. І найцікавіше, що триколор більш токсичний для Маріуполя, ніж Львова. У Маріуполі живуть ті, кого росіяни вигнали з рідного Донецька, і втративши все в один момент, другого вони вже не допустять. Реакція буде негайною", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", в День Незалежності України в РФ приєдналися до привітань з українською символікою.