RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Загибель в Сирії путінського генерала, який воював на Донбасі: з'явилися нові подробиці

Генерал-лейтенант Валерій Асапов, який загинув в результаті мінометного обстрілу в Сирії, а до цього воював на Донбасі, командував 5-м корпусом урядових військ.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook Conflict Intelligence Team.

"Дослідники звернули увагу на новостворений 5-й корпус ще в кінці 2016 року, під час підготовки другого наступу на Пальміру. До складу нового формування увійшли в тому числі "Бригади Баас", з якими російське угруповання взаємодіяло під час облоги Алеппо", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 5-й корпус зазвичай діє на найбільш складних ділянках фронту, де також відзначається активність російських військово-космічних сил. Дослідники припускають, що Росія бачить в цьому корпусі боєздатне формування, здатне виконувати роль піхоти під час відсутності на фронті російських регулярних частин.

"З самого початку активності з'єднання отримувало з Росії техніку і спорядження, в тому числі списані танки Т-62М. Коли в квітні цього року повстанці захопили два таких танка на півночі провінції Хама, на них виявилися кириличні маркування "ДШБ". Тоді їх розшифрували як "Добровольчий штурмовий батальйон". Імовірно вони нанесені для зручності військових радників, масово супроводжуючих це з'єднання", - також говориться в повідомленні CIT.

Відзначається, що ймовірні місця загибелі росіян навесні 2017 року в Сирії припадають на райони активності 5 корпусу.

Посилаючись на дані український розвідки, волонтери відзначають, що на Донбасі Асапов командував армійським корпусом. У зв'язку з цим вони припускають, що його досвід зіграв роль при призначенні на аналогічну посаду в Сирії.

Раніше "Апостроф" повідомляв відомості про вбитого в Сирії Асапова.