RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Звільнили або відправили в гарячі точки: як Росія вчинила з силовиками-зрадниками України з Криму

Після анексії українського півострова Крим велика частина співробітників силових відомств зрадили присягу Україні і перейшли служити під прапори окупантів. Втім, після приходу на півострів російської "влади", більшість колишніх співробітників МВС, СБУ і міліції, які зрадили Україну, були або звільнені, або відправлені служити далеко за межі Криму.

Про це пише журнал "Новое время", посилаючись на дані від контррозвідки СБУ.

"З 15 тисяч міліціонерів, прикордонників і співробітників спецслужб, які перейшли на бік окупантів, службу у Криму продовжили не більше третини. Решту або звільнили, або ж перевезли на материкову частину Росії – туди, де небезпечнішіше і складніше служити", - пише видання.

Відзначається, що багато зрадників України відправили на Кавказ, а деяких - в Сирію. Також є інформація, що колишніх українських офіцерів направили на службу у віддалені регіони Росії, а на їх місце прислали силовиків з російської глибинки, які довели відданість Кремлю.

На початку жовтня стало відомо, що ФСБ затримала в Криму колишнього українського офіцера Дмитро Долгополова, який зрадив присягу після анексії і перейшов служити в армію РФ.

Читайте також колонку Дмитра Тимчука на "Апострофі" Росія вимиває людей: зрадники України в Криму не врахували цікавий момент.