RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Врахував помилки Чечні та Афганістану: у Росії розповіли, як Кремль використовує ПВК "Вагнера" на Донбасі і в Сирії

Росія використовує приватну військову компанію "Вагнера" для реалізації своїх військових інтересів за межами країни, отримуючи від цього подвійну вигоду.

Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" розповіла російська журналістка Юлія Латиніна.

На її думку, використання у війні в Сирії і на Донбасі "ПВК Вагнера" є вдалим тактичним ходом, адже таким чином Росія може дистанціюватися від військових конфліктів і від громадського невдоволення через втрати в них.

"І ось подивіться, що Кремль врахував всі помилки, тому що Донбас і Сирія – це зовсім не те, що Афганістан для СРСР і зовсім не те, що В'єтнам для США. Це принципово інша річ", - зазначила журналістка.

За її словами, через втрати "ПВК Вагнера" в Сирії і на Донбасі в самій Росії не будуть критикувати владу.

"І ось, ПВК Вагнера – це така прокладка між країною і війною. Це, ось, як офшорка, яка бере всі ризики на себе і всю військову прибуток віддає державі. Це дуже вдале рішення", - вважає Латиніна.

Журналістка також зазначила, що в дану військову кампанію йдуть люди, які "не знайшли себе в Росії", захищаючи суспільство від дрібних злочинів, які вони здійснювали, а після повернення з гарячих точок стають опорою для путінського режиму, "борючись" за нього вже вдома.

"Тобто якщо ці люди гинуть, то нас там немає. А якщо ці люди залишаються в живих, вони завжди будуть боротися за режим", - резюмувала Латиніна.

Як повідомляв "Апостроф", 7 жовтня СБУ опублікувала записи переговорів глави російської приватної військової компанії "Вагнера" Дмитра Уткіна зі своїми російськими кураторами та підлеглими в 2014-2015 роках під час війни на Донбасі.