RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Навколо фейкового сюжету росТВ про спеціальний бургер до ювілею Путіна в ресторані Нью-Йорка розгорівся скандал

Співробітницям одного з ресторанів Нью-Йорка загрожує звільнення через зйомки сюжету для російських пропагандистів про те, що в закладі до ювілею російського президента Володимира Путіна нібито подають "Путінбургер".

Про це пише Meduza.

У сюжеті співробітниця ресторану на ім'я Тамара повідомила, що в честь 65-річчя Путіна в меню з'явився бургер вагою 1952 грамів (вага пов'язана с роком народження російського президента).

Представник нью-йоркського ресторану Lucy's Cantina Royale Шон Райан розповів, що насправді в закладі не подають таку страву.

"Наш ресторан ніколи і ні в якій формі не відзначав день народження Володимира Путіна, ми не подаємо "Путінбургер", - заявив Райан. Він зауважив, що Тамара Ілізарова "збрехала про те, що знімає навчальний проект".

Також він додав, що в закладі ніколи не працював співробітник на ім'я Тед Брайен, на якого посилається російське агентство.

Ілізарову та її подругу, яка дала коментар про незвичайне блюдо російському ТАСС, відсторонили від справ і незабаром можуть звільнити з роботи. Також справою займуться юристи.

Варто зазначити, що сюжет був поширений агентством Ruptly, який належить пропагандистському Russia Today, відомому своїми фейками. Глава прес-служби RT Анна Бєлкіна заявила, що сюжет правдивий, адже "менеджер" Тед Брайен підтвердив інформацію ТАСС.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо відреагували на фото дивного подарунка Берлусконі Путіну.