RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Слідчі Путіна заочно заарештували скандального депутата Ради

Представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко заявила, що четверо громадян України оголошено в розшук у справі про напади на диппредставництва Росії в Україні в 2014-2016 роках і нарузі над російським прапором.

Про це повідомляє ТАСС.

Зокрема, за словами представника СК РФ, до нападу в березні 2016 року на генконсульство Росії у Львові і наруги над російським прапором причетний депутат Верховної Ради скликання Володимир Парасюк.

"Слідством встановлена причетність до нападу в 2014 році на посольство РФ у Києві громадян України Володимира Романцова, Олексія Бакая і Володимира Назаренка, які брали активну участь в умисному псуванні майна російської дипмісії, а останній також брав участь у нарузі над державним прапором РФ", - говорить Петренко.

"Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук і за клопотанням слідства судом щодо них заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - додала вона.

Також представник СК РФ поскаржилася на українських правоохоронців, які, за її словами, відмовилися надавати правову допомогу російським колегам.

"Незважаючи на те, що українська сторона фактично відмовила у виконанні запитів російського слідства про правову допомогу, Слідчим комітетом триває активна робота щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, які брали участь у зазначених напади на російські закордонних установ", - підсумувала Петренко.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СК РФ відкрив нові справи проти військовослужбовців сил АТО.