RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Білорусі вибухнув гучний скандал навколо загибелі призовника в армії: опубліковано фото

Нещодавно у військовому містечку Печі (Білорусь) був виявлений повішеним 21-річний солдат строкової служби Олександр Коржич.

Про це повідомляє "Наша Ніва".

За словами родичів, хлопця знайшли мертвим у якомусь підвалі через кілька днів після настання смерті. А до цього він перебував у медичній роті — пив активоване вугілля з валеріаною від температури і просив батьків вислати антибіотики.

"Він розповідав неймовірні речі. Що сержанти приводили вночі повій, оголошували роті "тривогу", самі розважалися з ними, а солдатів змушували дивитися", - говорить мати Олександра.

"Там був конкретний рахунок, який виставлявся за безпеку — 15 рублів в день. Він спочатку опирався, але його сильно били. Всього з картки Саші зникло в невідомому напрямку 1500 рублів", - зазначила вона.

"І ось, коли він мені сказав, що йому це набридло, що він не хоче, щоб я несла такі витрати, це все і сталося. Він сказав, що піде до ротного "розбиратися". І потім його знайшли в петлі, так ось "розібрався", - додала мати покійного військовослужбовця.

Відзначається, що на тілі солдата було знайдено безліч гематом - у паху, в районі печінки, нирок.

У Слідчому комітеті Білорусі назвали три версії події: "діди" довели Коржича до самогубства знущаннями; він сам повісився через психологічної травми; вбивство, оскільки у Коржича міг бути компрометуючі відомості на товаришів по службі.

Двоє сержантів офіційно визнані підозрюваними у справі про порушення статутних взаємовідносин. Їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Звернемо увагу, що ця військова частина вже давно має погану славу, оскільки неодноразово з'являлася інформація та жорстоке поводження "дідів" з іншими військовослужбовцями.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Одесі екс-бійці АТО влаштували п'яний дебош.