RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російська ФСБ заявила про затримання і пораненні українця на кордоні: у ДПСУ дали відповідь

У ФСБ Росії заявили про поранення і затримання громадянина України при спробі незаконно перетнути кордон у Курській області РФ.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ФСБ РФ.

"Співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії по Курській області затримано 31-річний громадянин України, який незаконно перетнув державний кордон з України в Російську Федерацію. При затриманні намагався відстрілюватися і зробив спробу втекти на території України. У ході перестрілки, що зав'язалася, отримав вогнепальні поранення середнього ступеня тяжкості", - сказали у відомстві.

Зазначається, що у громадянина України нібито були з собою два пістолети і п'ять ручних гранат, також 50 патронів калібру 5,45 мм і 26 ампул з рідкою речовиною сірого кольору (ймовірно, ртуть).

У свою чергу, Державна прикордонна служба України поки не підтверджує зазначену інформацію ФСБ РФ.

"Ми бачили цю інформацію. Ми її перевіряємо, поки ніяких даних, які б свідчили про те, що ця інформація правдива, у нас немає. Відповідно від російської сторони поки ми також не отримували якихось підтверджень цієї інформації", - зазначив прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

Він припустив, що, якщо перестрілка на кордоні дійсно була, то сталася, швидше за все, на неконтрольованому ділянці україно-російського кордону на Донбасі.

"Якщо ця подія дійсно мала місце, так воно сталося саме там", - вважає Олег Слободян.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно співробітники ФСБ РФ затримали на кордоні двох співробітників ДПСУ.