RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Додон несподівано заговорив про входження Придністров'я до складу України

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що невизнана республіка Придністров'я не може увійти до складу Російської Федерації, а повинна визначитися між Україною та Молдовою.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Независимой газете".

На думку молдовського лідера, Придністров'я і Молдова повинні мати загальну державність, але кожен свою владу.

"Але насправді неважливо, як це буде називатися: федерація, автономія і т.д. Важливо, чим цей статус буде наповнений. Я вважаю, що всі повноваження, які сьогодні є у Придністров'я, йому потрібно залишити. Парламент, президента, уряд, прапор. І з Придністровського бюджету ми ні копійки брати не повинні. У нас повинна бути загальна державність, загальна бюджетна, банківська системи, спільна зовнішня політика ... Загальні кордони", - заявив Додон.

При цьому він також бачить дві умови для об'єднання Молдови з Придністров'ям і в даному контексті згадує про право самовизначення Придністров'я в разі втрати Молдовою державності.

"Можна домовитися з Тирасполем, у нього два сценарії: або стати частиною України, або Молдови. Упевнений, що для Придністров'я краще бути частиною Республіки Молдова. Отримати незалежність або стати суб'єктом Російської Федерації для Придністров'я нереально", - заявляє Додон.

Раніше повідомлялося, що Україна і Молдова розпочнуть спільно контролювати кордон з Придністров'ям.