RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Лист недругам: в мережі сміються над картиною з військовими РФ в Сирії, що копіюють запорізьких козаків

У Москві відкрилася виставка художника Василя Нестеренка "Сирійська земля", де, зокрема, представлена його картина "Лист недругам Росії", яка фактично копіює сюжет відомої картини Іллі Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану".

На даний схожість звернули увагу і українські користувачі Facebook.

Сам художник особисто побував на позиціях солдатів РФ в Сирії

"...прибережна частина Сирії сильно схожа на Крим, Севастополь... все, що відбувається сьогодні в Сирії, все це могло відбуватися у нас. Тому наша армія захищає нас на дальніх підступах", - передає слова Нестеренко "Радио Свобода".

Також на дивність картини звернули увагу і російські користувачі.

"Тільки я не зрозуміла - кому лист адресовано? Запорожці писали до турецького султана, а російські найманці кому? Не Ердогану ж! Хто ці незрозумілі недруги Росії, до того ж не мають інтернету, що їм доводиться писати ручкою на папері? І як вони збираються відправляти паперовий лист? У цій Сирії взагалі пошта працює? Судячи з інших творів художника - навряд чи", - пише російський блогер Алла Шевченко, яка проживає в Німеччині.

Як повідомляв "Апостроф", російський художник Ігор Поночевний, який проживає в США, присвятив карикатуру з віршами усунення РФ від Олімпіади-2018.