RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В очах електорату виглядає слабаком: в Росії озвучили цікаве спостереження з приводу Путіна

Президент Росії Володимир Путін в очах своїх виборців виглядає слабаком.

Про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"З моєї точки зору, зараз основна проблема Путіна полягає в тому, що він створив собі націонал-патріотичний електорат, вимогам якого він не здатний відповідати. Він в очах цього електорату виглядає як слабак. Донбас приєднати боїться...", - каже політолог.

"На олімпійські санкції відповісти ударом по Нью-Йорку – кишка тонка. Народ в соцмережах лютує: як так, американці нав'язують нам свої правила, а Путін мовчить. З Трампом облажався", - додав Орєшкін.

Він вважає, що зараз Путін пробує заручитися підтримкою електорату з космополітичними поглядами.

"Так що він насправді починає побоюватися цього націонал-патріотичного флангу. Тому, як це не дивно звучить, Путіну зараз потрібна підтримка великоміського космополітичного європеїзованого електорату в Росії. Тому він висуває Ксюшу Собчак, тому він нагороджує Людмилу Михайлівну Алексєєву державною премією, тому він намагається пригальмувати посилення силовиків. А вони насправді посилюються", - говорить Дмитро Орєшкін.

Також він звернув уваги на зусилля Путіна по створенню образу миротворця, який, впевнений політолог, його електорат не оцінить.

"Подвигу у військово-патріотичному відношенні він зробити не може. Навпаки – він намагається здобути собі лаври миротворця, наприклад, виводить війська з Сирії. Але в очах громадської думки це не подвиг. Подвиг – це коли комусь дали по морді. Або навіть не дали по морді, а наплювали на міжнародні правила", - підсумував Орєшкін.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі дані соцопитування щодо готовності росіян голосувати за Путіна на виборах.