RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Офіційно про це ні слова: з'явилися цікаві деталі про бої російських найманців в Сирії

Підрозділи військової приватної компанії "Вагнер" практично самостійно захопили місто Акербат, яке було одним з останніх осередків опору терористів ІДІЛ.

Про це розповіли члени приватної військової компанії "Вагнер", передає видання Telegram-канал WarJournal.

"Акербат брали тільки російські бригади ПВК. Сирійці підійшли на фінальній стадії, щоб знятися для теленовин. Ми навіть сховалися, щоб не потрапити в кадр, коли сирійці позували з геройським виглядом", - зазначив один з учасників компанії.

Однак, офіційна версія стверджує, що дане місто звільнили підрозділи 4-ї танкової дивізії сирійських урядових військ у взаємодії з частинами 5-го добровольчого штурмового корпусу і загонами військового Мухабарата. Участь ПВК не згадується.

"Противник влаштовував пастки, давав майже безперешкодно взяти кілька приміських селищ, а перед самим містом Акербатом бригада наштовхувалася на залізну оборону, де гинули десятки. Бої тут йшли конкретні, за кожен будинок. Знаходили документи іділовців (їх передавали особістам ПВК), траплялися блокноти з молитвами російською мовою, у списках було багато узбецьких імен", - згадує член ЧВК.

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони Росії Сергій Шойгу доповів президентові РФ Володимиру Путіну про виконання наказу про виведення російських військ з Сирії.