RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Оточенню Путіна послали сигнал: з'явився прогноз щодо масових протестів в Росії

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що громадянські протести самі по собі нічого не дають, але на якомусь етапі вони провокують розкол влади, розкол еліт.

Про це політолог повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Розповім порівняльний з Україною приклад з Росії. У 2011 році були масові демонстрації - виходило 200 тисяч чоловік. Був би найменший сигнал зверху, з якихось веж Кремля, від цього нікчемного Дмитра Медведєва або якихось там ліберальних міністрів, що вони підтримують ці протести, то на наступний день вийшло б 500 тисяч. Тому що виходили найвідчайдушніші, а коли це було б підтримано нагорі, вийшли б маси тих, хто сумнівається. Але жодного такого сигналу не було - еліта трималася дуже твердо за свої бабки, перш за все" , - сказав Піонтковський.

За словами політолога, список санкцій буде формуватися за принципом близькості до президента Росії Володимира Путіна.

"Неформально посланий абсолютно чіткий сигнал:" Чим раніше ви якось отмежуєтесь від Путіна, тим більше у вас шансів не потрапити під конфіскацію ваших мільярдів або сотень мільйонів". І громадянський рух, до якого закликав Навальний, дасть можливість якимось представникам еліти позначити свою позицію", - додав політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є умова змін на Донбасі, а найближчі три місяці будуть дуже цікавими - Андрій Піонтковський".